Grevă japoneză a transportatorilor rutieri! Vor circula cu 30 de km/h

Transportatorii rutieri români intră în grevă japoneză și vor circula zilnic, timp de o oră, cu 30 km/h oriunde se află în România până când primele RCA vor fi reduse la nivelul maximal de 4.907 lei / an, potrivit Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Transportatorii rutieri vor demara o grevã japonezã și vor circula zilnic o orã cu 30 km/h oriunde se aflã în România pânã când primele RCA vor fi reduse la valorile maximale conforme cu datele cuprinse în raportul întocmit anul acesta, pentru perioada 2013 – 2015.

Totodatã, UNTRR îi invită pe transportatorii rutieri care participã la greva japonezã sã-și punã în parbrizul autovehiculelor o pancartã A4 cu mesajul ”Protest RCA – Merg o oră pe zi cu 30 km/h – Vreau să trăiesc”.

Pe lângã aceastã grevã japonezã, UNTRR împreunã cu celelalte asociații patronale din transporturile rutiere vor organiza în data de 15 septembrie 2016 un protest la nivel național.

„Majoritatea operatorilor de transport sunt aduși la faliment, dupã ce tarifele de primã pentru transportul comercial de marfã și persoane s-au majorat cu peste 300% fațã de anul precedent și cu peste 500% fațã de anul 2014. Astfel, o polițã RCA pentru un autotractor – clasa B0 a ajuns în acest moment la prețul de 22.000 lei pe an fațã de 4.000 lei în 2014”, se arată în comunicatul de presă al UNTRR.

Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) atrage atenția Guvernului, Parlamentului și Președinției României cã tarifele pentru camioane la clasa B0 s-au dublat, ajungând la peste 22.000 de lei pe an.

UNTRR acuză firmele de asigurare că nu sunt interesate de reducerea riscurilor, ci vor doar sã punã pe spatele transportatorilor rutieri ineficiența lor având costuri de administrare extrem de mari deduse în special din încasãrile RCA.

„Practic, piața asigurãrilor a ajuns un ”vest sãlbatic”, unde fiecare firmã de asigurare își stabilește tarifele fãrã a lua în calcul riscurile și sustenabilitatea, iar ASF este în stare doar sã trimitã asigurãtorii în faliment”, se mai arată în documentul citat.

Patronatele din transporturile rutiere cer de urgență Guvernului sã intervinã prin Legea concurenței nr. 21/1996 care la articolul 4, alineatul 3, prevede soluția de emitere a unei Hotãrâri pentru blocarea tarifelor de primã RCA pentru o perioadã de minimum 9 luni, timp în care Guvernul poate dispune mãsuri urgente pentru reechilibrarea pieței.

Lasă un comentariu.