Măsuri de securitate sporite la granița României cu Serbia. Peste 3.000 de imigranți ilegali, arestați în țara vecină

România se pregătește să facă față valului de imgiranți, motiv pentru care autoritățile au sporit măsurile de securitate la granița cu Serbia.

Poliția de Frontieră a anunțat vineri că, începând de noaptea trecută, granițele României în sud-vest sunt păzite nu numai de polițiștii de frontieră, ci și de jandarmi, polițiști și aviatori din Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți.

„Începând de azi-noapte, în vederea creşterii gradului de siguranţă la frontiera de sud-vest a României, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara acţionează în comun cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi Inspectoratului General de Aviaţie, în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, aprobat de ministrul Petre Tobă”, a comunicat Poliția de Frontieră.

Astfel, polițiștii de frontieră vor patrula ajutați de dispozitive comune, formate din poliţişti de frontieră de la sediul I.T.P.F. Timişoara, jandarmi şi poliţişti, care acţionează zilnic la frontiera verde. Paza la sol va fi întărită de cea aeriană, cu sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara. Paza aeriană va acționa atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Anunțul Poliției de Frontieră vine la o zi după ce în Serbia au fost arestați peste 3.000 de imigranți care au pătruns ilegal în țară.

Lasă un comentariu.